Megépült Magyarország legnagyobb Téglakő Mintakertje

Az ország legnagyobb területen elhelyezkedő Téglakő térkőből épített mintakert elkészült és a Barabás Téglakő Kft. Veszprémi telephelyén várja az érdeklődőket. A mintakert térkő burkolatát, annak mintázatát, a különböző objektumokat az igen tehetséges Futó Zsolt grafikus tervezte. Az elsődleges cél az volt, hogy egy helyen mutassák be a Téglakő térkő számtalan, igen gazdag felhasználási lehetőségét.

Bővebben...

A Téglakő térkőről mondták… - Veszprém Kolostorok és Kertek projekt

Brányi Mária Veszprém város alpolgármester asszonya:
…Ugyanakkor, mivel a város kincseként tiszteljük a műemléki környezetet, ebben a közegben csak olyan építőanyaggal dolgozhattunk, amely megeleveníti a régi korok hangulatát. A Téglakő térkő és kerítés falazóelem egy régi, kisméretű téglára emlékeztet, emberi léptékű, sokszínű, és jóval könnyebben tudtuk használni, mint az egyéb térkő-elemeket. Nálunk praktikussága miatt is bevált; egy önkormányzatnak sokat jelent, hogy nem kell utólag hatalmas összegeket útjavításra költenie…

Bővebben...

Méltó környezet teremtett a Téglakő térkő - Kegyeleti emlékhely Veszprémben

Elkészült a Vámosi úti temető új hamvszóró parcellája, amelynek térburkolatánál fontos esztétikai szerepet tölt be a Téglakő térkő antracit-barna színű változata. A megyében elsőként itt épült ilyen, viszonylag új temetkezési formát lehetővé tevő kegyeleti hely. A Veszprémi Közüzemi Zrt. városgazdálkodási igazgatója, Horváth Zoltán elmondása szerint a beruházás több mint 30 millió forintba került, és alig két hónap alatt készült el. A hamvszóró kialakításával együtt egy új szertartástér is létrejött, ahol a hozzátartozók elbúcsúztathatják szeretteiket, valamint amely lehetőséget ad a halottak napi és egyéb megemlékezésekre.

Bővebben...

Sínen van a Téglakő térkő - Kemencei Erdei Múzeumvasút

Gyönyörű környezetben várja a kirándulókat a Kemencei Erdei Múzeumvasút, amely a Börzsöny északi részén található, és Magyarország egyetlen kizárólag önkéntes munkával működtetett kisvasútja. Technikai különlegessége, a személyszállító kisvasutak körében ritkaságnak számító 600 mm nyomtáv és az un. görpályás vonalvezetése. A mintegy 3 km hosszú vasút kemencei végállomását az Ipoly Erdő Zrt. Uniós pályázati forrásból újítatta fel.

Bővebben...

Köztereken is hódít a Téglakő térkő - Mátyásdombi Emlékpark

A tervező Balogh Zsombor szerint a Téglakő elem választásánál az esztétikai megjelenése, a környezetbe való beilleszkedése volt az elsődleges szempont. A NATURBS Kft. már több helyen is betervezte a Téglakő elemet térkő burkolatként, véleményük szerint ez a termék minőségben és árban is vállalható.

Bővebben...